Tenis
0

Serena Williams najbolja teniserka u 2008.

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Američka teniserka Serena Williams, trenutačno najbolja svjetska teniserka, izabrana je od strane WTA Toura za najbolju teniserku u prošloj godini.

Druga je to ovakva kruna za Serenu u karijeri (ranije je bila najbolja 2002. godine).

Inače, prošle godine je Serena osvojila zlatnu olimpijsku medalju u paru sa starijom sestrom Williams u Pekingu, te je osvojila posljednji Grand Slam turnir kroz godinu: u finalu US Opena je bila bolja od srpske teniserke Jelene Janković. Godinu je, pak, završila na drugom mjestu, baš iza Janković, ali je u tri mjeseca ove 2009. godine skočila na prvo mjesto.

  • Naravno da sam sretna i zadovoljna. Trudit ću se da ovo ne bude posljednja ovakva nagrada u mojoj karijeri - rekla je Serena Williams na svečanosti spravljenoj u Miamiju gdje se trenutačno održavaju ATP i WTA turnir.

Od ostalih nagrada recimo da je Dinara Safina dobila onu za najveći napredak, Dankinja Caroline Wozniacki je otkriće godine, a Ana Ivanović je nagrađena za najhumaniju tenisku osobu godine, zbog svog rada i angažmana pri UNICEF-u.

Kineskinja Jie Zheng je povratnica godine, budući je nakon teške ozljede popravila svoj plasman na WTA ljestvici za više od 100 mjesta.