Tenis
0

Serena: Ponekad i sama pomislim da sam Ruskinja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Serena Williams je dva puta trijumfovala u Wimbledonu, a ove godine je također u najužem krugu favoritkinja. Ona i starija sestra Venus su prve na popisu.

U ponedjeljak je Serena odigrala meč 1. kola, te je lako pobijedila portugalsku debitanticu Neuzu Silvu 6-1, 7-5. Izgubila je samo devet poena na svoj servis, a nije morala spašavati nijednu break loptu.

O novom nastupu, ali i ukupnoj situaciji u ženskom tenisu, rekla je sljedeće:

  • Ne znam jesam li prvi favorit ili ne, jedino znam da moram paziti na sve te Ruskinje. Zašto? Zato što imam dojam da je svaka teniserka protiv koje igram Ruskinja i da je cijeli tenis prepun Ruskinja - rekla je Serena i dodala:

  • Čak ponekad pomislim da sam i ja iz Rusije.

Na nedavnom Roland Garrosu Serena je ispala u dramatičnom četvrtfinalu protiv Svjetlane Kuznjecove, kasnije pobjednice u Parizu. Nakon tog meča Serena je kudila samu sebe izrazima da je poklonila meč, što su mnogi doživjeli kao omalovažavanje suparnice.

  • Ne, nikako, Svjetlana i ja smo u dobrim odnosima i tako će ostati i dalje. Pa, jest, poklonila sam puno toga. Zašto to nisam smjela izjaviti - opet je ponovila američka teniserka, trenutno druga na svijetu.