WTA Miami
1

Serena jedanaesti put zaredom dobila Šarapovu

Totalsport
Serena Williams
Serena Williams
Američka teniserka Serena Williams postala je pobjednicom WTA turnira u Miamiju nakon što je u finalu, sa 4-6, 6-3, 6-0, pobijedila Ruskinju Mariju Šarapovu..

Tako i dalje Šarapova ne može pronaći načina kako nauditi prvoj igračici svijeta. Serena je popravila međusobni omjer u mečevima na 12-2, ali je važno reći da je dobila i - jedanaesti put zaredom.

Osvojila je Serena 48. WTA turnir u karijeri, te drugi ove godine nakon što je slavila i u Brisbaneu. No, treba reći da Šarapova uopće nije bila daleko od pobjede. U prevrtljivom prvom setu je slavila 6-4, a potom je došla do breaka kod 2-2 u drugom setu. Povela je 3-2 i - stala. Do kraja meča je američka teniserka nanizala nevjerovatnih deset gemova.

Šarapova je do blokade bila agresivna, kao i uvijek, ali je i pogađala mnogo onog što je zamislila. Držala je Serenu podalje od osnovne linije i gurala je u brojne neforsirane greške. No, sredinom drugog seta se meč potpuno okrenuo, ali u tolikoj mjeri da je Ruskinja samo statirala do kraja.

Serena je imala sedam break-prilika i svih sedam iskoristila. Šarapova je imala veći broj šansi (devet), ali je "samo" četiri puta oduzimala servis američkoj teniserki.

U nedjelju će u Miamiju finale ATP turnira igrati Andy Murray i David Ferrer. WTA Miami, finale:

S. Williams (1) - Šarapova (3) 4-6, 6-3, 6-0