U finalu sa Šarapovom
2

Serena 'demolirala' Azarenku u polufinalu

Totalsport
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
Amerikanka Serena Williams, peterostruka i aktuelna pobjednica Wimbledona, pobijedila je u drugom polufinalu olimpijskog turnira koji se igra u All England Clubu u Londonu prvu teniserku svijeta, Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku 6-1, 6-2 za 63 minute igre...

Iako je na svjetskoj rang-listi Azarenka broj 1, a Serena broj 4, Amerikanka je još jednom dokazala da je najbolja na svijetu kada je u top formi i maskimalno motivirana. Tako je bilo na travi Wimbledona prije mjesec dana na turniru, a tako je i sada na toj istoj travi, ali na olimpijskom turniru. Bila je to klasična demonstracija sile, utakmica u kojoj je Azarenka bila potpuno nemoćna.

Amerikanka je imala 33 izravna poena i samo 5 neforsiranih grešaka! Ubacila je 78% prvih servisa, te osvojila 31 od 35 poena u tim situacijama. Azarenka je upisala samo 12 izravnih poena, uz 14 neforsiranih grešaka. Nije imala niti jednu break-loptu u meču.

Bio je to njihov deseti međusobni meč i deveta pobjeda 30-godišnje Amerikanke. Onu posljednju ostvarila je na istom terenu prije mjesec dana na turniru u Wimbledonu, također u polufinalu, ali, tada puno teže, 6-3, 7-6.

Serena Williams ima dvije zlatne olimpijske medalje u parovima sa sestrom Serenom, a prvu pojedinačnu tražit će u finalu protiv Ruskinje Marije Šarapove, koju je dobila osam puta u deset mečeva. Šarapova je dobila dva od prva tri, a onda je Serena upisala sedam uzastopnih pobjeda. Jednom su igrale ove godine, na plavoj madridskoj zemlji, kada je Ruskinja uhvatila samo četiri gema.

Finalni meč teniserka na rasporedu je u subotu.

OI, tenis (ž), polufinale:

S. Williams (4) – Azarenka (1) 6-1, 6-2 Šarapova (3) – Kirilenko (14) 6-2, 6-3