ATP Moskva
0

Seppi do trećeg naslova karijere

Totalsport
Andreas Seppi
Andreas Seppi
Talijanski 28-godišnji teniser Andreas Seppi, 25. teniser svijeta, pobjednik je Kremlin Cupa, dvoranskog ATP 250 turnira u Moskvi.

Postavljen za drugog nositelja, Seppi je u finalu pobijedio četvrtog nositelja i 41. tenisera svijeta, Brazilca Thomaza Belluccija 3-6, 7-6(3), 6-3 nakon dva sata i 25 minuta igre.

U dvoboju dvojice najboljih tenisera svojih zemalja, Bellucci je u drugom setu dva puta servirao za meč. Nije bilo dovoljno. U trećem setu je Seppi s dva breaka osigurao pobjedu.

Bio je to treći međusobni ogled ove dvojice i druga pobjeda Seppija. Prethodna dva meča odigrali su na zemljanoj podlozi.

Seppi je u šestom ATP finalu karijere stigao do trećeg naslova. Lani je osvojio prvijenac u Eastbourneu na travi, a ove godine je osvojio Beograd na zemlji. Treću titulu je uzeo na trećoj različitoj podlozi.

Postao je prvi Talinan nakon Davidea Sanguinettija iz 2002. godine koji je u jednoj godini osvojio dva naslova.

Thomaz Bellucci, koji je u subotu u polufinalu u tri seta eliminrao Ivu Karlovića, odigrao je svoj peti finale u karijeri, ali prvi na nekoj podlozi koja nije zemljana. Ostao je na tri osvojena naslova. Jedan je osvojio ove godine, u Gstaadu.

 ATP Moskva, finale:

Seppi (2) – Bellucci (4) 3-6, 7-6(3), 6-3