Tenis
295

Senzacija u Monte Carlu: Vesely napravio iznenađenje i izbacio Đokovića

Piše: O. T.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ispao je u drugom kolu ATP turnira u Monte Carlu nakon što je sa 2:1 (6:4, 2:6, 6:4) u setovima poražen od Čeha Jirija Veselyja.

Vesely (22) je trenutno 55. teniser svijeta i uspio je srušiti najboljeg tenisera svijeta kada to niko nije očekivao. Ovo mu je tek šesta pobjeda u dosadašnjih 14 mečeva u ovoj sezoni što dodatno pokazuje koliko je ovo neočekivana pobjeda.

Đoković (28) je u ovoj sezoni već osvojio dva Mastersa (Indian Wells i Miami) čime je postao teniser sa najviše osvojenih Masters turnira u historiji ovog sporta.

Prvi set je bio izjednačen sve do rezultata 4:4, kada Đoković gubi servis što je Vesely iskoristio i slavio u setu sa 6:4.

Činilo se da je to sve od Čeha pošto je Đoković u drugom setu napravio dva brejka i izjednačio na 1:1 u setovima. Bilo je 6:2 u setu.

Međutim, Čeh je pokazao da prvi set nije bio slučajnost te je odmah na startu trećeg seta napravio brejk. Potom je Đoković uzvratio brejkom da bi onda Vesely napravio novi brejk koji je čuvao do kraja seta koji je slavio sa 6:4 što mu je donijelo senzacionalnu pobjedu.

Ovo je najveća pobjeda u karijeri Jirija Veselyja koji će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Lorenzi - Monflis.