Wimbledon
0

Šarapova protiv Kvitove u finalu

Totalsport
Marija Šarapova (Foto: wimbledon.com)
Poznate su obje finalistice Wimbledona. Za naslov svjetskog najprestižnijeg teniskog turnira borit će se Čehinja Petra Kvitova i Ruskinja Marija Šarapova.

Nakon što je Kvitova sa 6-1, 3-6, 6-2 pobijedila Bjeloruskinju Victoriju Azarenku, Šarapova je sa 6-4, 6-3 bila bolja od Njemice Sabine Lisicki u meču koji je trajao jedan sat i 27 minuta. Početak meča pripao je Lisicki koja je povela 3-0. No, potom se Šarapova vraća i izjednačuje na 3-3 i potpuno preokreće susret. Naime, od zaostatka 3-4 u prvom setu Ruskinja je nanizala šest gemova zaredom i povela 6-4, 3-0.

Nakratko se Lisicki uspjela vratiti u meč, kod zaostatka 2-5 vratila je break zaostatka i probudila nadu u preokret, ali potom je izgubila vlastiti servis i Šarapova je mogla početi slaviti svoj drugi plasman u vimbldonsko finale. Prvi je put ondje igrala 2004. godine i tada je osvojila naslov. Inače, ovo je Šarapovoj prvo finale nekog Grand Slama nakon Australian Opena 2008. godine.

Šarapova će u finalu loviti svoj četvrti Grand Slam naslov, a Kvitova prvi. Dosad su ove dvije teniserke međusobno snage odmjerile samo jednom, prošle godine na tvrdoj podlozi Memphisa i tada je slavila Šarapova u dva seta.

Wimbledon, teniserke, polufinale:

Šarapova (5) – Lisicki 6-4, 6-3