Tenis
0

Šarapova potpisala trogodišnji ugovor sa Samsungom

Totalsport
Marija Šarapova (Foto: AFP)
Marija Šarapova (Foto: AFP)
Najplaćenija svjetska sportistkinja, ruska teniserka Marija Šarapova (24), potpisala je trogodišnji sponzorski ugovor sa južnokorejskim elektroničkim divom Samsungom.

Otkrio je to njen agent Max Eisenbud, koji je rekao kako će podružnica Samsungovog konglometara, Samsung Electronics, koristiti lik i djelo Šarapove kako bi pospješili prodaju televizija, mobilea i prijenosnih računala u Rusiji.

"Marija nije uopće toliko eksponirana u Rusiji. To joj je važno jer su ondje njeni korijeni. Ja sam također mislio da je to dobro tržište, posebice uoči Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju", rekao je Eisenbud, uz dodatak kako je ugovor stupio na snagu od 1. aprila, a da bi nakon prve godine mogao biti proširen na globalni nivo.

Prema Forbesovoj listi Šarapova je najplaćenija sportistkinja svijeta s godišnjim primanjima od 25 miliona dolara, kombinirano od turnirskih zarada i sponzora.

Na podužjem popisu njenih ostalih uglednih sponzora su Nike, Tag Heuer, Clear, Cole Haan, Evian, Head i Tiffany & Company.