Egzibicioni meč
0

Sampras pobijedio Agassija u dva seta

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Njuorška dvorana Madison Square Garden u ponedjeljak je bila poprište velikog teniskog spektakla, u kojem su se na suprotnim stranama terena našle četiri velike teniske zvijezde.

Publika je prvenstveno bila oduševljena što je opet mogla vidjeti na djelu 39-godišnjeg Petea Samprasa i godinu dana starijeg Andrea Agassija. Dva američka tenisera su obilježila jedan veliki dio teniske historije, a njihovi međusobni mečevi su mahom bili epski i legendarni. Ovaj meč je bio dodatno zanimljiv i zbog činjenice da su se njih dvojica porječkala prilikom posljednjeg egzibicijskog meča. Ovom prilikom je ipak sve prošlo u prijateljskom tonu.

Sampras je na kraju pobijedio 6-3, 7-5, a sjećanja teniskih zaljubljenika su se vratila na 2002. godinu, kada su u posljednjem međusobnom profesionalnom susretu, ova dva tenisera igrala finale US Opena. I tada je pobijedio Sampras.

Inače, tokom karijere su odigrali čak 34 međusobna meča, a u penziju se otišlo s plusom na Samprasovoj strani 20-14.

"Ako mene pitate, svađa između Agassija i mene ne postoji. On se izvinio, ja također i možemo dalje", rekao je Sampras o svemu, a sličnim se stavom na sve osvrnuo i Agassi.

Inače, osim njih na teren u Madison Square Garden su izašli još John McEnroe i Ivan Lendl. Zvijezde tenisa osamdesetih godina su odigrali tek devet gemova. Kod vodstva 6-3 McEnore je predao nastavak meča zbog povrede zgloba gležnja, koju je osjećao danima prije ovog meča koji se morao igrati do osam osvojenih gemova.