Tenis
0

Sampras: Nadal se mora mijenjati želi li opet na vrh

Totalsport
Australian Open, prvi Grand Slam sezone, samo što nije počeo, a s njim se ujedno zahuktava nova dugačka teniska godina koju je najavio nekada najbolji na svijetu, Amerikanac Pete Sampras.

"Najbolja četvorka će vladati i ove godine. Bit će sve slično kao i proteklih godina, ali će biti jako zanimljivo vidjeti kako će reagirati svaki od njih. Strašno me zanima može li Novak Đoković ponoviti ono što je radio prošle godine. To je bilo nevjerojatno", kazao je bivši prvi reket svijeta.

Najviše se Sampras zadržao na Rafaelu Nadalu.

"On se definitivno mora mijenjati, odnosno, mora promijeniti svoj stil igre kada se nađe na terenu s Đokovićem. Nadal je imao protiv svih isti recept, postepeno je iz igre spinovima izbacivao svakog suparnika, ali to Đokoviću nije mogao raditi. Protiv svih je to donosilo uspjeh, ali protiv Đokovića ne. Morat će izravnije udarati, pogotovo tad mislim na forhend", kazao je Sampras.

Za Federera je kazao da je malo stariji od ostalih te da godine čine svoje, ali on je definitivno tu.

"Sjajno se kreće, vrlo je mlad i on može također do samog vrha. Ali, ta četvorka je stvarno strašno jaka i teško je biti najbolji u tom uskom, super kvalitetnom krugu", mišljenje je Samprasa o Murrayju.