Tenis
0

Safina možda propusti i Australian Open

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trinaesta minuta meča protiv Jelene Janković uistinu je bila nesretna za najbolju svjetsku teniserku Dinaru Safinu, na Sony Ericsson Championshipsu u Dohi.

Safina će još jako kratko vrijeme biti najbolja na svijetu, budući da ju je baš povreda leđa gurnula s prvog mjesta i na njemu neće ostati na kraju 2009. godine. Tu čast će ponijeti Amerikanka Serena Williams.

U suzama je Safina napustila teren u Dohi i sam turnir, a povreda leđa čak je i gora nego se moglo zamisliti u prvi trenutak.

  • Ljekari su izgledali zabrinuto. Još ništa konkretno ne mogu reći, ali mislim da je pod velikim upitnikom nastup na Australian Openu početkom naredne godine. Čak i ako budem mogla igrati neću biti 100 posto spremna, a onda je bolje ne odlaziti na tako jak turnir - rekla je Safina i nastavila:

  • Prve bolove sam osjetila na turniru u Portorožu u julu. I sada kada gledam unazad bilo je najpametnije da sam stala igrati nakon US Opena. Loše sam se osjećala u Pekingu i Tokiju, ali sam igrala. Nažalost, izgleda da sam mogla izbjeći ovako teške posljedice.