Očajna Serena Williams
0

"Sad bih igrala i Indian Wells, samo da igram!"

Totalsport
Serena Williams (Foto: AP)
Serena Williams (Foto: AP)
Serena Williams toliko je očajna što ne igra tenis da bi u aktuelnoj situaciji zaigrala čak i u Indian Wellsu, na turniru koji ona i sestra Venus bojkotuju od 2001. godine,

Sestre Williams cijelu deceniju izbjegavaju Indian Wells, još od 2001. godine, kada je Venus odustala od polufinalnog meča protiv Serene bez borbe. Publici se takav scenarij nije svidio te su gledatelji ''počastili'' Serenu gromoglasnim zvižducima i glasnim negodovanjima, iako je u finalu pobijedila Belgijanku Kim Clijsters u tri seta.

"Ne igram Indian Wells, niti ću ga više ikad igrati! Nakon lošeg iskustva na tom turniru, ne vidim potrebe za povratkom", govorila je Serena Williams, osvajačica 13 Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji.

Posljednji od njih osvojila je prošle godine u Wimbledonu. Nakon tog turnira nije igrala tenis zbog bizarne povrede stopala koju je zadobila u jednom restoranu u Münchenu.

No, mlađa sestra Williams prošlog je mjeseca iskusila puno veću muku od sportske povrede i pauze od tenisa, kada su joj otkriveni krvni ugrušci u plućima. Serena je rekla da nije puno izlazila iz svoje kuće u Los Angelesu nakon 18. februara, kada se zaputila u bolnicu jer "nije mogla disati". Williams je otkrila da je pregled računarskom tomografijom njenih pluća otkrio nekoliko krvnih ugrušaka. Njen tretman uključivao je i injekcije zgrušavanja krvi. Kao rezultat toga, razvio se podljev krvi u trbuhu koji je narastao na veličinu grejpa, te je bio hirurški odstranjen.

"Bio je to najstrašniji trenutak u mom životu", kazala je nedavno Serena.

U utorak je za Desert Sun izjavila nešto što je još donedavno izgledalo nezamislivo.

"U ovakvoj situaciji bih čak pristala zaigrati na turniru u Indian Wellsu, bilo šta, samo kad bih opet mogla igrati tenis", rekla je Serena.

Kim Clijsters, koja je odustla od ovogodišnjeg izdanja turnira zbog povrede ramena, izjavila je kako se nada da će se Serena brzo oporaviti i vratiti tenisu.

"Gledajući s ljudskog aspekta, vrlo je nezgodno to što se dogodilo Sereni. Da je samo povrijeđena, nije ugodno, ali to možeš prihvatiti, jer je sastavni dio sporta. No, kada vas zadesi nesreća u kojoj vam je život ugrožen, to cijeloj priči daje sasvim drugu dimenziju. Kao teniserki i kao zaljubljenici u tenis, nedostaje mi Serena. Želim joj brz oporavak", poručila je Clijsters.

Serena Williams je, pak, obznanila kako je zadnjih sedmica bila u kontaktu s nekoliko teniserki.

"Nisam bila svjesna da postoji toliko ljudi koji me tako cijene kao igračicu, sportistkinju i ljudsko biće", rekla je Serena.