Hvalospjevi medija
0

Sabine Lisick je nova Steffi Graf?

Totalsport
Sabine Lisicki
Sabine Lisicki
Sjajan uspjeh njemačke 21-godišnje teniserke Sabine Lisicki potaknuo je tamošnje medije na hvalospjeve na njen račun. Tako je dio medija uspoređuje s najvećom njemačkom teniserkom svih vremena Steffi Graf (42).

Bild donosi tekst pod naslovom "Imamo li napokon novu Steffi?" u kojem veliča uspjeh Njemice poljskih korijena koja je u utorak pobjedom nad Francuskinjom Marion Bartoli (6-4, 6-7(4), 6-1) izborila polufinale Wimbledona. Tako je postala Njemica u polufinalu All England Cluba nakon Steffi Graf 1999. godine.

"Može li Sabine osvojiti najpoznatiji svjetski turnir? Da, može! Ako će igrati kao jučer, udarati i servirati snažno pred 15.000 gledatelja, od kojih su neki bili i blizu 200 km/h.".

Posljednji od sedam Wimbledona Graf je osvojila 1996. godine, a Lisicki kaže da ju je imala priliku upoznati, kao i njenog supruga Andrea Agassija na jednoj večeri u Las Vegasu.

"Oboje su sjajni ljudi. Bilo je sjajno vidjeti kako su ostali prizemljeni uprkos svojem velikom uspjehu. Bila mi je čast upoznati je", rekla je Lisicki kojoj će na putu do finala stajati Ruskinja Marija Šarapova, vimbldonska pobjednica iz 2004. godine.