Ima samo 22 godine
0

Ruska teniserka Alisa Klejbanova boluje od raka

Totalsport
Alisa Klejbanova
Alisa Klejbanova
Ruska teniserka Alisa Klejbanova na svoj 22. rođendan javno je obznanila da boluje od raka limfnog aparata nepoznatog uzroka.

Hodgkinov limfom spriječio je 28. teniserku svijeta da nastupi na posljednja dva Grand Slam turnira, Roland Garrosu i Wimbledonu, no Ruskinja je vrlo oprimistična što se tiče nastavka karijere.

"Danas mi je rođendan i želiim svima zahvaliti na predivnim porukama. Nisam pisala ništa već jedno duže vrijeme jer sam imala problema sa zdravljem. Bolujem od Hodgkinovog limfoma odnosno jedne vrste raka", napisala je na službenoj stranici ženske teniske organizacije WTA.

"Pohađala sam kemoterapije u Italiji i moram reći da zasad sve ide dobro. Iako, moram imati puno strpljenja jer liječenje teče sporo. Dobra vijest je ta da ću nakon nekoliko mjeseci liječenja, ako ću se dobro osjećati, moći vratiti tenisu. Nedostaje mi igranje, nedostaju mi navijači, prijatelji, udaranje loptice, ma sve... Tenis je bio moj život posljednjih 15 godina", napisala je Ruskinja.

"Ja sam jaka osoba, pokazala sam to i prije. No, ovo je drugačija situacija od svih dosadašnjih. Ovo je najteže razdoblje mog života, ali uvjerena sam da ću pobijediti ovu bolest. Samo je pitanje strpljenja i vremena", zaključila je Klejbanova.

Mnoštvo poruka podrške odmah je počelo dolaziti od svih teniserki s toura što će dati dodatnu motivaciju Klejbanovoj da pobijedi u najvažnijem meču karijere.

Ruskinja je dosad osvojila dva WTA naslova u pojedinačnoj i pet u parskoj konkurenciji, a najbolji dosadašnji renking bilo je 20. mjesto.