Davis Cup
0

Rusi nakon 20 godina ispali iz Svjetske grupe

Totalsport
Teimuraz Gabašvili
Teimuraz Gabašvili
Ruska teniska muška reprezentacija poražena je u brazilskom Sao Joseu na zemljanoj podlozi od domaćina Brazilaca u dvoboju za opstanak u Svjetskoj grupi.

Ključni su, treći bod domaćinima donijeli Marcelo Melo i Bruno Soares u dvoboju parova. Nadigrali su Aleksa Bogomolova i Teimuraza Gabašvilija 7-5, 6-2, 7-6(7) te poveli s nedostižnih 3-0.

U petak je Igor Andrejev zbog povrede bio prisiljen predati drugome brazilskom igraču, Rogeriju Dutri Silvi, pri 6-2, 6-1 vodstvu domaćeg tenisera, dok je u drugom susretu prvi brazilski igrač, Thomaz Belucci, nadigrao Gabašvilija u četiri seta. Bez Mihaila Južnija i s povrijeđenim Andrejevim sastav trofejnoga ruskog selektora Šamila Tarpiševa nije se uspio izvući.

U drugi razred Davis Cup hijerarhije, odnosno u 1. grupu Euroafričke zone, Rusi su ispali prvi put u posljednjih 20 godina, što će reći da su u prvom razredu igrali neprekidno od 1993. godine. U tom su periodu dva puta (2002. i 2006.) osvajali naslove pobjednika, dok su još tri puta (1994., 1995. i 2007.) igrali finale.