Tenis
0

Rumunski mediji: Đokovićev novi trener bi mogao biti Darren Cahill

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Prema pisanju rumunskih medija, novi trener Novaka Đokovića mogao bi biti Darren Cahill iz Australije. Naime, Cahill trenutno sarađuje sa Simonom Halep iz Rumunije, a ranije je sarađivao sa Lleytonom Hewittom i Andrejem Agassijem.

Cahill je uz Petea Samprasa, Johna McEnroea, Patricka Raftera, Andrea Agassija, Jima Couriera i Patricka Mouratoglua označen kao potencijalni novi trener drugog najboljeg tenisera svijeta.

Špekulacije o novom treneru srbijanskog tenisera krenule su odmah po njegovom razlazu sa njemačkim trenerom Borisom Beckerom s koji je Đoković proveo tri uspješne godine.

Rumunski mediji smatraju da je Cahill najbliži saradnji sa Đokoviće, ali ni Cahill kao ni njegova teniserka Simona Halep nisu htjeli govoriti o tome.

Cahill se bavio tenisom od 1985. do 1995. godine, a odlične uspjehe kao trener ostvario je dok je sarađivao sa Lleytonom Hewittom i Andrejem Agassijem. Hewitt je pod vodstvom Cahilla bio najmlađi teniser na prvom mjestu ATP rang-liste u historiji, dok je Agassi na tom mjestu bio kao najstariji u historiji.