Tenis
23

Roland Garros: U presudnim trenucima nevrijeme prekinulo meč Đoković - Murray

Klix.ba
(Foto: EPA)
Polufinalni meč Roland Garrosa između Đoković i Murrayja prekinut je u presudnim trenucima zbog nevremena i bit će nastavljen sutra.

Sam početak meča nije nagovještavao da će finiš prvog seta proteći u dominaciji Novaka Đokovića koji je superiornom igrom u finišu prvog seta poveo rezultatom 1:0. Prelomni gem u prvom setu bio je osmi nakon u kojem je Đoković poveo 5:3, te na kraju sjajnom igrom set riješio u svoju korist rezultatom 6:3.

Dominaciju je srbijanski teniser nastavio i u drugom setu. Ni ovog puta za njega nije bilo problema. Od starta je bio bolji protivnik, a ključni poen osvojio je u petom gemu kada je napravio brejk i poveo 3:2. Murray se dobro namučio da osvojio i svoj naredni servis kojim je smanjio na 4:3. Uslijedio je gem koji je Đoković osvojio na svoj servis, a odmah potom i drugi brejk u ovom setu za konačnih 6:3 i 2:0 u setovima.

Od starta trećeg seta igralo se sa malo grešaka, pa su i jedan i drugi teniser osvajali gemove na svoj servis. Đoković ovog puta nije uspijevao napraviti brejk kao u prva dva seta, ali to odličnom igrom prilikom servisa nije dozvoljavao ni svom protivniku sve do 11. gema u kojem je Murray poveo 6:5 i izborio servis za osvajanje seta. Posljednji gem Murray je dobio bez izgubljenog poena, smanjivši tako na 2:1 u setovima.

Imao je Đoković već u drugom gemu četvrtog seta veliku priliku da napravi brejk, ali je Murray spasio tri brejk lopte i na kraju osvojio gem za 1:1. U trećem gemu Murray dolazi do brejka i vodstva rezultatom 2:1. Đoković je uzvratio ribrejkom, te odmah potom i osvojenim gemom na svoj servis za vodstvo od 3:2. Murray je i u šestom gemu spasio dvije brejk lopte, te izjednačio na 3:3.

Uslijedio je prekid zbog nevremena, a meč će biti nastavljen sutra.