Tenis
2

Roland Garros: Nadal projurio u četvrtfinale

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: EPA)
Rafael Nadal (Foto: EPA)
Prvi teniser svijeta Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa. U osmini finala imao je lagan posao, protivnik mu je bio Dušan Lajović koji je uhvatio svega četiri gema.

Rafael Nadal nije imao baš nikakvih problema protiv 83. igrača svijeta, Srbijanca Dušana Lajovića. Lajović je upisao brz poraz 6-1, 6-2, 6-1 i najbolji nastup na Grand Slam turnirima okončao za tek nešto više od sat i pol porazom u četvrtom kolu.

Prvi nositelj dominirao je susretom od samog početka i nije dao nikakvu šansu protivniku. Osam puta mu je oduzeo početni udarac, s druge strane Lajović je uhvatio jedan break i Nadal je projurio dalje.

Veliki problem Lajoviću predstavljale su neprisiljene greške kojih je imao 43 dok je s druge strane vrlo teško dolazio do poena i upisao je samo devet winnera te je u cijelom meču uhvatio ukupno samo 33 poena, a Nadal ih je upisao čak 83.

U četvrtfinalu Nadal će igrati protiv svojeg prijatelja, petog nositelja Davida Ferrera koji je u četiri seta eliminirao Kevina Andersona.

Roland Garros, četvrto kolo:

Rafael Nadal (Španija, 1) - Dušan Lajović (Srbija) 6-1, 6-2, 6-1