Tenis
0

Roland Garros: Murray slavio u drami protiv Kohlschreibera

Totalsport
Andy Murray (Foto: EPA)
Andy Murray (Foto: EPA)
Odigrana su posljednja dva susreta trećeg kola u konkurenciji tenisera, a plasman u četvrto kolo izborili su Fernando Verdasco i nakon prave drame Andy Murray.

Murray i Nijemac Philipp Kohlschreiber nastavili su meč prekinut u subotu zbog mraka, a Britanac je uspio u konačnici slaviti s 12-10 u petom setu. Meč je bio prekinut pri rezultatu 7-7, a Kohlschreiber je u 22. gemu petog seta pokleknuo pod pritiskom i izgubio ključni servis.

Murray je bio u prednosti jer je prvi servirao u petom setu te je Kohlschreiber konstantno bio pod pritiskom gubitka meča u slučaju breaka, a na kraju je sedmi nositelj uspio iskoristiti drugu meč loptu i osigurati prolaz. Kohlschreiber se vratio iz seta zaostatka, prilično je namučio favorizovanog Murrayja i potvrdio je odličnu formu još iz Düsseldorfa gdje je osvojio turnir savladavši u finalu Ivu Karlovića.

U četvrto kolo prošao je i Fernando Verdasco koji je odigrao sjajan meč protiv domaćeg aduta Richarda Gasqueta i svladao ga bez većih problema. Verdasco je imao 18 winnera više nego neprisiljenih grešaka dok je kod Gasqueta situacija bila obratna i Francuz je uz 15 winnera imao 25 neprisiljenih grešaka što je na kraju platio porazom.

Odigran je i prvi meč četvrtog kola u konkurenciji tenisera, a u njemu je Tomaš Berdych s tri puta po 6-4 bio bolji od Johna Isnera. Čeh je odlično vraćao servis Isnera što je istaknuto kao najvažnije u pripremi meča.

U prvom susretu četvrtog kola kod teniserki mlada Kanađanka Eugenie Bouchard pomela je s terena Njemicu Angelique Kerber za svega 52 minute slavivši s uvjerljivih 6-1, 6-2. Znatno agresivnija Kanađanka vrlo malo je griješila i na kraju je zaslužila pobjedu.

Roland Garros, teniseri, treće kolo:

Fernando Verdasco (Španija, 24) - Richard Gasquet (Francuska, 12) 6-3, 6-2, 6-3 Andy Murray (Velika Britanija, 7) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 28) 3-6, 6-3, 6-3, 4-6, 12-10

Roland Garros, teniseri, četvrto kolo:

Tomaš Berdych (Češka, 6) - John Isner (SAD, 10) 6-4, 6-4, 6-4

Roland Garros, teniserke, četvrto kolo:

Eugenie Bouchard (Kanada, 18) - Angelique Kerber (Njemačka, 8) 6-1, 6-2