Tenis
2

Roland Garros: Muguruza pomela Serenu Williams

Totalsport
Garbine Muguruza (Foto: AFP)
Garbine Muguruza (Foto: AFP)
Senzacije na Roland Garrosu, drugom Grand Slam turniru godine, nastavile su se i četvrtog dana. Štaviše, srijeda je donijela i najveće iznenađenje dosad.

Mlada španska teniserka Garbine Muguruza (20) u drugom je kolu izbacila prvu igračicu svijeta i braniteljicu naslova Serenu Williams. Slavila je sa 6-2, 6-2 nakon samo 64 minute igre.

Igrala je 35. igračica svijeta sjajno i učinila potpuno nemoćnom Serenu koja je puno griješila, a u drugom setu nekoliko puta bila i na rubu suza. Nakon što je na Australian Openu ispala u osmini finala najbolja svjetska teniserka se tako i na drugom Grand Slam turniru godine oprašta ranije nego što je bilo ko očekivao.

Muguruza je prošlu godinu završila na 64. mjestu, a ove je sezone napravila veliki napredak. Osvojila je premijerni naslov u Hobartu, te igrala finale u Florianopolisu.

A u 3. kolu pariskog Grand Slama igrat će protiv godinu dana mlađe Slovakinje Anne Schmiedlove koja je nešto ranije izbacila - Venus Williams. Mnogi su očekivali međusobnu borbu sestara za osminu finala, ali Schmiedlova i Muguruza su imale drugačiju ideju. Slovakinja je protiv nekadašnje finalistice ovog turnira slavila 2-6, 6-3, 6-4.

Loš dan za nositeljice upotpunila je Šveđanka Johanna Larsson koje je s 5-7, 6-4, 6-2 nadigrala 13. igračicu svijeta Flaviju Pennettu.

Roland Garros, teniserke, 2. kolo:

Muguruza - S. Williams (1) 6-2, 6-2 Schmiedlova - V. Williams (29) 2-6, 6-3, 6-4 Larsson - Pennetta (12) 5-7, 6-4, 6-2 Bouchard (18) - Görges 2-6, 6-2, 6-1