Tenis
0

Roland Garros: Kuznjecova namučila Serenu, Errani u polufinalu

Totalsport
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
Američka teniserka Serena Williams i Talijanka Sara Errani prve su polufinalistice zemljanog Grand Slam turnira u Roland Garrosu. Ujedno će igrati međusobno za jedno mjesto u pariskom finalu.

Izuzetno teško je najbolja svjetska teniserka Williams pobijedila sjajnu Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu 6-1, 3-6, 6-3, dok je Errani bila bolja od Poljakinje Agnieszke Radwanske 6-4, 7-6(6).

Iskusna Kuznjecova uglavnom tokom godine igra pomalo nonšalantno na brojnim turnirima, no kada dođe Grand Slam onda pokazuje kako je i dalje sjajna na terenu. Imala je Kuznjecova, može se reći, Serenu u šakama. Vodila je 2-0 u trećem setu i imala nekoliko break-prilika za 3-0. Bila je to prekretnica meča, jer se tada Serena spasila ponora od tri gema minusa, a vrlo brzo je vratila prednost na svoju stranu i s breakom viška dobila taj set 6-3 za ukupnu pobjedu.

U meču Errani i Radwanske se nisu igrala tri seta, ali je bilo itekako napeto. Bio je to posve izjednačen meč u kojem je Talijanka uzela čak šest puta servis suparnice, a Poljakinja jednom manje. No, Errani je sjajno koristila te šanse (šest od sedam), a Radwanska ipak slabije (pet od 11).

Bio je ovo već osmi međusobni ogled ove dvije teniserke i tek druga pobjeda pete na svijetu, Sare Errani.

U srijedu će druga dva četvrtfinalna meča odigrati Azarenka i Kirilenko, odnosno, Šarapova i Janković.

Roland Garros, četvrtfinale:

S. Williams (1) - Kuznjecova 6-1, 3-6, 6-3 Errani (5) - A. Radwanska (4) 6-4, 7-6(6)