Tenis
0

Roland Garros: Karlović predao, Anderson ide u četvrto kolo

Totalsport
Ivo Karlović (Foto: EPA)
Ivo Karlović (Foto: EPA)
Hrvat Ivo Karlović nije uspio proći u četvrto kolo Roland Garrosa. U trećem kolu zaustavila ga je povreda leđa čime je Južnoafrikanac Kevin Anderson prošao u četvrto kolo.

Povreda leđa ipak je predstavljala preveliki problem za Karlovića i hrvatski teniser bio je prisiljen predati meč trećeg kola Južnoafrikancu Kevinu Andersonu.

Anderson je osvojio prvi set sa 6-3 nakon čega je Karlović zatražio ljekarski time-out, međutim situacija nije bila ništa bolja ni nakon primljene pomoći i hrvatski teniser odlučio je predati meč.

U dotadašnjem dijelu meča Anderson mu je stvorio dosta problema na servisu, imao je pet break prilika i iskoristio jednu, dovoljnu za uzimanje seta. S druge strane Karlović nije imao nijednu break šansu.

Foto: EPA
Foto: EPA

Isto tako Južnoafrikanac je odlično pogađao, u cijelom setu nije imao nijednu neprisiljenu grešku što mu je znatno olakšalo posao u tih 32 minute trajanja jedinog odigranog seta.

Bez obzira na poraz u trećem kolu, Karlović može biti zadovoljan nastupom u posljednje dvije sedmice. Plasirao se u finale turnira u Düsseldorfu, a zatim je prvi put u karijeri dohvatio treće kolo Roland Garrosa.

Roland Garros, treće kolo:

Kevin Anderson (Južna Afrika, 19) - Ivo Karlović (Hrvatska) 6-3, predaja Karlović.