Tenis
2

Roland Garros: Đoković se se namučio protiv Kohlschreibera

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AFP)
Novak Đoković (Foto: AFP)
Najbolji svjetski teniser Novak Đoković prevladao je probleme u prvom dijelu meča protiv Philippa Kohlschreibera i plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira godine.

Srbijanac je slavio sa 4-6, 6-3, 6-4, 6-4, a prepreka za plasman u polufinale će mu biti još jedan Nijemac - 35-godišnji veteran Tommy Haas. Kohlschreiber je prije četiri godine pobijedio Đokovića u 3. kolu Roland Garrosa, a kako je krenuo današnji meč, činilo se da bi se historija mogla ponoviti.

Nijemac je iskoristio brojne neforsirane greške prvog svjetskog reketa i jednim breakom pospremio prvi set u džep. Nastavio je s dobrom igrom i u drugom setu, ali nije uspio iskoristiti nijednu od šest prilika za break. Đoković je, pak, svoju jedinu, u četvrtom gemu, realizirao što mu je bilo dovoljno da se izvuče iz ponora. I sljedeći je set osvojio zahvaljujući jednom oduzetom servisu i bio je to početak kraja za 19. igrača svijeta. U četvrtom je setu uspio nadoknaditi jedan izgubljeni servis, ali dva su ipak bila previše.

Đokovićev sljedeći suparnik Tommy Haas proživljava drugu mladost. U osmini finala je deklasirao Mihaila Južnija sa 6-1, 6-1, 6-3. Nemoćni je Rus od bijesa razbijao rekete, ali ništa mu nije pomoglo protiv nadahnutog Haasa koji nikad prije nije igrao u četvrtfinalu pariškog Grand Slama. Zanimljivo, Nijemac je još 1999. bio u polufinalu Australian Opena. Od 128 igrača koji su tada bili u ždrijebu glavnog turnira, njih 126 danas više uopće ne igra ili su aktivni samo u parovima. U singlu se drže samo Haas i Lleyton Hewitt.

U ženskoj konkurenciji četvrtfinale je izborila treća nositeljica Viktorija Azarenka koja je sa 6-3, 6-0 nadigrala nekadašnju pobjednicu ovog turnira, Talijanku Francescu Schiavone. Suparnica Bjeloruskinji u četvrtfinalu bit će 12. nositeljica Marija Kirilenko. Ruskinja je u ponedjeljak bila bolja od Amerikanke Bethanie Mattek-Sands sa 7-5, 6-4.

Roland Garros, teniseri, četvrtfinale:

Đoković (1) - Kohlschreiber (16) 4-6, 6-3, 6-4, 6-4 Haas (12) - Južnij (29) 6-1, 6-1, 6-3

Teniserke, četvrtfinale:

Kirilenko (12) - Mattek-Sands 7-5, 6-4 Azarenka (3) - Schiavone 6-3, 6-0