Tenis
0

Roland Garros: Braća Bryan vladari Pariza nakon deset godina

Totalsport
Mike i Bob Bryan (Foto: AFP)
Mike i Bob Bryan (Foto: AFP)
Pobjedom protiv Francuza Michaela Llodre i Nicolasa Mahuta 6-4, 4-6, 7-6(4), američki teniseri Mike i Bob Bryan su po drugi put u karijeri osvojili naslov pobjednika u Roland Garrosu.

Tačno deset godina je Amerikancima trebalo da ponove pobjedu na pariskoj zemlji, a ujedno je najbolji svjetski par novijeg doba došao do četrnaeste Grand Slam krune u karijeri. Najviše osvojenih imaju Australian Opena (šest), četiri puta su slavili na US Openu, a po dva puta u Wimbledonu i Roland Garrosu.

"Jako smo sretni jer smo osvojili još jednom ovu titulu. Znamo vrlo dobro kako je osvajati pehare na sva četiri Grand Slam turnira i bez ikakvog razmišljanja je naslov u Parizu najteže osvojiti", rekao je Mike Bryan.

Inače, Francuzi su se nadali kako će ponoviti 1984. godinu, kada su Henri Leconte i Yannick Noah osvojili turnir parova, što je i dalje posljednja kruna koju imaju Francuzi u parovima. Imala je francuska kombinacija Llodra / Mahut čak i mini-break prednosti na startu tie-breaka trećeg seta, ali pobjedu ipak nisu ugledali.