Tenis
5

Roland Garros: Azarenka i Šarapova izborile međusobno polufinale

Totalsport
Viktorija Azarenka (Foto: AFP)
Viktorija Azarenka (Foto: AFP)
Viktorija Azarenka i braniteljica naslova Marija Šarapova kompletirale su polufinalnu postavu drugog teniskog Grand Slam turnira sezone – Roland Garrosa.

I dok je Azarenka bez većih problema, četvrti put zaredom, slavila protiv Marije Kirilenko sa 7-6(3), 6-2, Šarapova se morala vraćati iz minusa, koji je nakon manje pola sata igre glasio 0-6! Srbijanska predstavnica Jelena Janković odigrala je fantastičan prvi set i nije dozvolila lijepoj Ruskinji da se upiše na semafor.

Međutim, to se sve okrenulo već u prvom servis-gemu Janković u drugoj dionici koji je izgubila. Šarapova je povela s 5-2 uz dvostruki break, no Janković se vratila do 4-5, ali za potpuni povratak nije bilo snage.

U odlučujućem je setu Šarapova iskoristila obje ponuđene break-prilike, dok je jednu jedinu koju je imala Janković spasila i tako nastavila svoj put ka odbrani naslova pobjednice.

Na pretposljednjoj stepenici tog puta stajat će joj bjeloruska teniserka Azarenka, koja je nakon slabijeg prvog seta (12 neprisiljenih grešaka, šest propuštenih break-lopti) odigrala sjajano u drugom, te s ukupnih 7-6(3), 6-2 izborila prvo polufinale na Roland Garrosu.

Azarenka i Šarapova su dosada odigrale čak 12 mečeva, a trenutni je rezultat 7-5 za tri godine mlađu Bjeloruskinju. Podsjetimo da će u drugom polufinalu igrati Serena Williams i prošlogodišnja finalistica Sara Errani.

Roland Garros, četvrtfinale, teniserke:

Šarapova (2) – Janković (18) 0-6, 6-4, 6-3 Azarenka (3) – Kirilenko (12) 7-6(3), 6-2