Tenis
0

Roddick u pokušaju da osvoji peti naslov u Queensu

Totalsport
Andy Roddick (Foto: AP)
Andy Roddick (Foto: AP)
U prošlogodišnjem epskom finalu Wimbledona Andy Roddick je poražen nakon pet setova (5–7, 7–6(6), 7–6(5), 3–6, 16–14) od Rogera Federera. Svoj će premijerni uspjeh u All England Clubu ove sezone tražiti nakon novih priprema u Queens Clubu.

Na tom je travnatom turniru Roddick pobjednik bio četiri puta (2003., 2004., 2005. i 2007.), a iz Queensa su u srijedu potvrdili da će uspjeh pokušati ostvariti i u ovoj godini.

"Obožavam mjesec dana Londona. Proteklih sam godina imao uspjeha u Queens Clubu za kojeg i danas tvrdim da ima najbolju travnatu podlogu na svijetu. Na ovom se turniru najbolje pripremati za Wimbledon", objasnio je Roddick koji će, za sada je poznato, najveću prijetnju imati u Rafaelu Nadalu i Juanu Martinu Del Potru koji su također potvrdili nastup.

"Prošle sam sezone na travi igrao dobro, a i Wimbledonom sam zadovoljan. Jest da bih volio promijeniti posljednjih pet minuta finala, ali radujem se sljedećoj prilici. S godinom dana odmaka sve mi se draže sjetiti tog turnira, iako bih više od ičega na svijetu volio da sam ga osvojio. Kako bilo, prošlogodišnje izdanje vidim izvrsnim za ovogodišnju nadogradnju" kazao je Roddick, finalist prošlosedmičnog Indian Wellsa.