Ekshibicija
0

Roddick bolji od Federera, Šarapova od Wozniacki

Totalsport
Andy Roddick (Foto: AFP)
Andy Roddick (Foto: AFP)
Američki teniser Andy Roddick savladao je Rogera Federera 7-5, 7-6(7) u ekshibicijskom meču igranom pred 18.000 gledatelja u njujorškom Madison Square Gardenu.

Bivši svjetski broj jedan, a danas 31. igrač ATP ljestvice ušao je u ovaj susret sa skromnim omjerom 4-4 u sezoni.

Roddick, koji se uoči meča šalio na svoj račun zbog neslavnog 2-21 omjera pobjeda i poraza protiv Federera, u drugom je setu spasio dvije set-lopte prije nego što je kapitalizirao svoju prvu meč-loptu.

"Igrati ovdje gdje se ispisalo toliko historijskih događaja, gdje se održalo toliko događaja u svakom području zabave, bilo je zaista posebno iskustvo za mene. Atmosfera je bila sjajna i zaista sam uživao", komentirao je Roddick, koji je u jednom trenutku meča nakon "pametnog" povika iz publike "Idemo Rafa", imitirao slavnog španskog tenisera Rafaela Nadala.

Bivša najbolja teniserka svijeta Caroline Wozniacki poražena je u revijalnom meču od Ruskinje Marije Šarapove 6-3, 6-4. Dankinja je tokom meča na teren pozvala svog dečka, slavnog golfera Roryja Mcllroya, koji je dan ranije osvojio Honda Classic u Palm Beach Gardensu i zasjeo na svjetski broj jedan po prvi put.

Odjeven u traperice i pulover Mcllroy je preuzeo reket svoje drage i dobio jedini poen odigran protiv Šarapove.

Upitan da li je iznenađen osvojenim poenom, Mcllroy je uz smiješak komentirao:

"Osvojio sam ih nekoliko protiv Caroline".

Ekshibicija u New Yorku:

Roddick – Federer 7-5, 7-6(7) Šarapova – Wozniacki 6-3, 6-4