Tenis
0

Rekordan broj učesnika na turniru "Open RTC Barcelona 1899-Sarajevo 2010"

FENA
Na ovogodišnjem juniorskom teniskom turniru "Open RTC Barcelona 1899 - Sarajevo 2010" za tenisere i teniserke do 16 godina prijavljen je rekordan broj od 124 učesnika iz 18 evropskih zemalja.

Na desetom tradicionalnom turniru nastupit će mladi teniseri i teniserke iz: Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Italije, Rusije, Norveške, Belgije, Mađarske, Bugarske, Srbije, Rumunije, Ukrajine, Slovačke, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Prvi nositelj u konkurenciji juniora je Laslo Djere iz Srbije, a bh. teniser Aziz Kijametović postavljen je za osmog favorita. U konkurenciji juniorki najbolje rangirana je Crnogorka Vladica Babić, a visoko su postavljene i bh. teniserke Damira Muminović i Dea Herdželaš, kao peta odnosno šesta nositeljica.

Turnir će biti održan od 16. do 22. augusta na teniskim terenima "HEAD" teniske akademije u Vogošći. Posebnu čast organizatorima turnira predstavlja dolazak Juan Marie Tintorea, predsjednika Kraljevskog teniskog kluba Barcelona, koji će pobjednicima uručiti pehare.

"Open RTC Barcelona 1899 - Sarajevo 2010" prvi je evropski ETA turnir druge jakosne kategorije na prostorima Bosne i Hercegovine, a treći u regiji. Organizator turnira je TK Tenis Pro 1996.

Prošlogodišnji pobjednici su Nerma Čaluk (BiH) i Mate Srdanović (Hrv).