Tenis
0

Raonic i Melzer u finalu ATP turnira u Memphisu

Totalsport
Milos Raonic
Milos Raonic
Kanađanin Milos Raonic i Austrijanac Jürgen Melzer igrat će u nedjelju za naslov pobjednika na ATP 500 turniru u Memphisu.

Milos Raonic, 21-godišnji Kanađanin crnogorskih korijena, pobijedio je u polufinalu Nijemca Benjamina Beckera 6-4, 6-4 za 75 minuta igre. Postigao je 14 asova, realizirao obje break-lopte u meču koje je izborio, a Beckeru nije dopustio ni jednu.

Raonic ove godine igra u sjajnoj formi. Osvojio je turnire u Chennaiju i San Joseu, a jedini poraz u cijeloj sezoni pretrpio je u 3. kolu Australian Opena od Lleytona Hewitta.

Do finala Memphisa stigao je bez izgubljenog seta. Štaviše, nakon poraza od Hewitta u Melbourneu, osvojio je 19 setova zaredom. Prošle godine je izgubio finale Memphisa od Amerikanca Andyja Roddicka, sada ima priliku otići korak dalje i osvojiti treći turnir ove sezone, a četvrti u karijeri.

No, neće Raonicu, trenutno 35. teniseru svijeta, to biti jednostavno učiniti, jer je i 30-godišnji Austrijanac Jürgen Melzer pokazao odličnu formu u Memphisu. U aprilu prošle godine osmi teniser svijeta, a trenutno 38. na ATP ljestvici, svladao je u polufinalu trećeg nositelja, Čeha Radeka Štepaneka 6-4, 3-6, 6-3 nakon dva sata i dvije minute igre. Prije toga je ljevoruki Melzer u četvrtfinalu eliminirao i prvog nositelja, Amerikanca Johna Isnera.

"Odigrao sam dosad odličan turnir. Plasman u finale je nešto posebno. Nisam bio u finalu od 2010. godine", rekao je Melzer, koji je izborio svoj 11. finale u karijeri. Dosad je osvojio tri naslova, a dva od njih na dvoranskom turniru u njegovom rodnom gradu Beču.

Melzer i Raonic nikada nisu igrali međusobno.

Ženski turnir osvojila je 28-godišnja Šveđanka Sofia Arvidsson. U finalu je pobijedila 23-godišnju Novozelanđanku rođenu u Splitu Marinu Erakovic 6-3, 6-4.

Arvidsson je osvojila svoj drugi WTA naslov u karijeri. Prvi je osvojila 2006. godine, također u Memphisu. Na svom daleko najboljem turniru karijere bila je i u finalu 2010. godine, kada je je svladala Marija Šarapova. Od četiri finala karijere, Arvidsson ih je tri odigrala u Memphisu.

 

ATP Memphis, polufinale:

Melzer – Štepanek (3) 6-4, 3-6, 6-3

Raonic (4) – Becker 6-4, 6-4

WTA Memphis, finale:

Arvidsson – Erakovic (4) 6-3, 6-4