Tenis
0

Rafael Nadal: Žao mi je Hrvatske, nadam se pobjedi Reala u El Clasicu

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Španski teniser Rafael Nadal, koji će u februaru igrati protiv Hrvatske u prvom kolu Davis Cupa, rekao je Madridu kako čestita Argentini na ovogodišnjem trofeju te da mu je žao Hrvatske.

"Argentina je zemlja s velikom teniskom tradicijom i drago mi je zbog njih, čestitam im, a žao mi je Hrvatske", izjavio je Nadal.

Hrvatska je u nedjelju poražena u finalu Davis Cupa s 2-3 a u februaru će u prvom kolu nove sezone igrati doma protiv Španjolske.

"Del Potro je učinio nešto veliko za Argentinu. On je igrač izuzetne kvalitete i to ne mora dokazivati. Svi na svijetu znaju da ako je zdrav, bez povreda, da je jedan od najboljih. Bez ikakve sumnje. Kada nekoliko mjeseci zaredom nije bio povrijeđen odmah su se pojavili rezultati", rekao je bivši najbolji teniser svijeta.

Upitan o velikim turnirima iduće sezone odgovorio je da mu je teško bilo što prognozirati.

"Ovo je prijelazno razdoblje. Rekao bih da će se ujediniti dvije dobre generacije. Murray je imao spektakularan završetak godine no pretpostavljam da će igrači koji još uvijek nisu osvojili Grand Slam, a mladi su, to pokušati učiniti”, izjavio je 30-godišnji Nadal.

"Moja generacija je osvojila jako puno, četvorica igrača iste epohe, gotovo iste životne dobi, su napravila velike stvari. Teško je to pronaći u povijesti sporta," napomenuo je španski teniser misleći pritom na Rogera Federera, Novaka Đokovića, Andyja Murraya i sebe.

"Dolazi jedna generacija mladih, visoke razine, koja će napredovati iz godine u godinu, te je logično da su spremni za velike stvari. Kada govorim o mladima govorim o momcima od 19 ili 20 godina."

Spomenuo je Thanasija Kokkinakisa, Nicka Kyrgiosa i Alexandera Zvereva.

O sebi je Nadal rekao: "Moji ciljevi su biti sretan i igrati dobro, te se natjecati kako bih pobjeđivao. Nemam drugih ciljeva osim tih. Trenutačno radim kako bih ih ostvario."

Rafael Nadal, simpatizer Real Madrida, upitan je i o nogometnom derbiju koji se u subotu igra u Barceloni.

"Naravno, htio bih da pobijedi Real Madrid", rekao je.