Tenis
0

Rafael Nadal: Nije mi ugrožena karijera

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španski teniser Rafael Nadal je ocijenio da ga povreda lijevog stopala koju ima ne spriječava da igra dobro, odgovarajući tako na izjave svog ujaka i trenera koji ju je ocijenio teškom.

U dnevniku Majorque Toni Nadal je jučer izjavio da je hronična upala od koje pati drugi teniser svijeta vrlo teška te da bi da bi morao igrati s puno opreza.

"Ta povreda, koju sam zaradio 2005. godine, nije me spriječila da postanem drugi tenisač svijeta i da već dvije godine igram na najvišem nivou", rekao je Nadal za špansku televiziju (TVE).

Nadal (21) je osvojio šest naslova 2007. godine, među kojima i treći u Roland Garrosu te je sezonu završio na drugom mjestu ATP liste, iza Švicarca Rogera Federera.

Njegov je ujak u četvrtak za sportski dnevnik Marca izjavio da se Nadal, čak i ako ima problema sa stopalom, naviknuo na to dosta dobro i nastavlja poboljšavati svoju igru.

Prema pisanju španskih medija, proizvođač sportske opreme Nike napravio je za Nadala posebne tenisice koje mu omogućuju da igra s upalom.