Nakon povrede koljena
1

Rafael Nadal nakon Indian Wellsa odlučuje o rasporedu igranja

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Španski teniser Rafael Nadal nastupit će na skorašnjem ATP turniru u Indian Wellsu (tvrda podloga), iako se nagađalo da bi mogao preskočiti čitavu američku turneju.

Podsjetimo da se nakon sedam mjeseci i teške povrede lijevog koljena Nadal vratio tenisu, ali je dosad igrao samo na zemljanim turnirima. Prvo je igrao finale Vina del Mara, a zatim je osvojio turnire u Sao Paulu i Acapulcu. Posebno je impresivan bio prošle sedmice kada je, kao nekada, dominirao na turniru u Meksiku, a sve je začinio veličanstvenom finalnom pobjedom protiv Davida Ferrera od 6-0, 6-2.

Ta pobjeda je očigledno dala mnogo samopouzdanja Nadalu koji je uz to ustvrdio "koljeno je dobro i dopušta mi normalno kretanje".

Ipak, prilično je upitno kako će koljeno reagirati u mečevima na tvrdoj podlozi, koja je daleko nemilosrdnija prema tom dijelu tijela. Zato je Nadal odlučio igrati Indian Wells, ali i nakon toga odlučiti kako će i gdje igrati u sedmicama koje slijede.

Ostavio je otvorenom mogućnost da nakon Indian Wellsa preskoči sve turnire i nastavi se pripremati za ono što slijedi u Evropi, a to je duga zemljana sezona, gdje se uvjerljivo najbolje osjeća.