WTA Miami
0

Radwanska preko Šarapove do naslova

Totalsport
Radwanska i Šarapova (Foto: AFP)
Radwanska i Šarapova (Foto: AFP)
Poljakinja Agnieszka Radwanska, četvrta teniserka svijeta, osvojila je Sony Ericsson Open, veliki WTA turnir u Miamiju iz kategorije Premier Mandatory.

Radwanska je turnir osvojila bez izgubljenog seta. U finalu je pobijedila drugu teniserku svijeta, Ruskinju Mariju Šarapovu 7-5, 6-4 nakon jednog sata i 44 minute igre. Bio je to njihov deveti susret i tek druga pobjeda 23-godišnje Poljakinje, koja je u 11. finalu stigla do devetog naslova karijere, a drugog ove sezone, nakon Dubaija. Radwanska je tako ostala na četiri poraza ove sezone. Sva četiri pretrpjela je od najbolje svjetske teniserke, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke.

Šarapova je igrala svoje 40. WTA finale u karijeri. Ostala je na 24 naslova. Ove godine izgubila je sva tri finala koja je igrala. Prije Miamija, gubila je finala na Australian Openu i u Indian Wellsu, oba od Azarenke.

Šarapovoj je, isto tako, ovo bilo četvrto finale karijere u Miamiju. Sva četiri je izgubila! Od Belgijanke Kim Clijsters 2005. godine, sunarodnjakinje Svetlane Kuznjecove 2006. godine, te lani od Viktorije Azarenke.

Radwanska je protiv Šarapove napravila dva breaka u meču, u 12. gemu prvog seta, kada je imala 0-40 i iskoristila treću set-loptu, te u desetom gemu drugog, što joj je donijelo pobjedu. Šarapova je imala tri break-lopte u meču, dvije u prvom setu, niti jednu nije materijalizirala.

U neobičnom meču za standarde ženskog tenisa, u kojem su igračice uglavnom čvrsto držale svoje servise, Radwanska je osvojila 77% poena nakon prvog servisa, iako je zabila samo jedan as. Imala je tek šest izravnih poena, ali i samo 12 neforsiranih grešaka, dok je Šarapova bila znatno agresivnija. Zabila je 31 winner, ali je napravila čak 46 neforsiranih pogrešaka. Previše za dva seta. 

WTA Miami, finale:

Radwanska (4) – Šarapova (2) 7-5, 6-4