Tenis
34

Prvi Grand Slam u karijeri: Muguruza pobijedila Serenu Williams i osvojila Roland Garros

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Španska teniserka Garbine Muguruza Blanco pobjednica je Roland Garrosa nakon što je u finalu slavila protiv najbolje teniserke svijeta Serene Williams iz Sjedinjenih Američkih Država.

Muguruza je slavila sa 2:0 u setovima (7:5, 6:4) nakon sat vremena i 44 minute igre. U prvom setu Muguruza je napravila brejk pri rezultatu 2:2 i uz svoj servis povela je sa 4:2. Potom je uslijedio povratak Serene Williams na 5:5, ali i novi brejk i uspješan servis Muguruze za pobjedu u prvom setu 7:5.

Na otvaranju drugog seta vidjeli smo tri brejka. Dva je napravila Muguruza, a jedan Williams. Uslijedila je ujednačena igra koja je za Muguruzu bila dovoljna da osvoji set i meč.

Williams nije uspjela odbraniti titulu i stići legendarnu njemačku tenisersku Steffi Graf koja ima osvojena 22 naslova na Grand Slam turnirima. Amerikanka je ostala na 21 trofeju.

Za Muguruzu, četvrtu teniserku svijeta, je ovo prvi Grand Slam u karijeri, a do sada je igrala finale Wimbledona prošle godine gdje je zaustavljena upravo od Serene Williams.