Tenis
4

Poznati parovi Davis Cup meča između BiH i Grčke

Klix.ba
Žrijeb parova teniskog Davis Cup meča BiH-Grčka, koji se igra u okviru prvog kola II grupe euro-afričke zone, obavljen je danas u Sarajevu pod vodstvom Massima Morattija, supervizora ITF-a (Međunarodna teniska federacija). Izvlačenju parova prisustvovali su i sudije Milan Dmitrović i Srđan Svjetlanović, te Hana Mehmedagić, šef sudijskog tima.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Tim Grčke iskoristio je pravo da 24 sata prije početka takmičenja napravi izmjenu igrača, te će umjesto ranije najavljenog Teodorosa Angelinosa igrati Mikos Konstantinos.

Parovi i satnica:

Petak, 31.1. 2014, 13 sati: Mirza Bašić – Alexandros Jakupovic Damir Džumhur – Markos Kalovelonis

Subota 1.2.2014., 14 sati

Mirza Bašić/Tomislav Brkić – Alexandros Jakupovic/Markos Kalovelonis

Nedjelja 2.2.2014. 13 sati Damir Džumhur – Alexandros Jakupovic Mirza Bašić – Markos Kalovelonis

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Iako nisam ranije igrao protiv Jakupovica, poznajemo se već dugo i znam da je kvalitetan igrač", rekao je naš reprezentativac Mirza Bašić nakon žrijeba.

Damir Džumhur je izrazio zadovoljstvo što je Davis Cup ponovo u Sarajevu i pred domaćom publikom, te dodao da će on i Bašić učiniti sve da već nakon prvog dana imamo vodstvo od 2:0. Selektor Amer Delić ponovio je da postoji mala trema jer je prvi put na čelu reprezentacije, ali vjeruje u pozitivan ishod meča zbog kvalitete njegovih igrača i očekivane podrške domaće publike.

Podsjećamo, teniski reprezentativci BiH i Grčke borit će se za prolaz u drugo kolo II zone euro-afričke grupe Davis Cupa u periodu od 31. januara do 2.februara u sarajevskoj dvorani Ramiz Salčin.

Singlovi su na rasporedu u petak i nedjelju od 13 sati, dubl u subotu od 14 sati. Ulaz u dvoranu bit će slobodan.