Roland Garros
0

Portugalka urlikanjem iznervirala i protivnicu i publiku

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Najzanimljiviji meč današnjeg (petak) programa Roland Garrosa dosad je odigran između Francuskinje Aravane Rezai i Portugalke Michelle Larcher de Brito u trećem kolu.

U tom je meču, kojeg je na kraju dobila favorizirana Rezai (57. teniserka svijeta) 7-6(3), 6-2, portugalska 16-godišnjakinja (132. na WTA listi iritirala svoju protivnicu, kao i publiku, glasanjem kod svakog udarca.

Zvukovi koje je De Brito ispuštala bili su toliko glasni da se Rezai žalila sucu nekoliko puta tokom meča.

  • Smeta mi. Jako mi to smeta. Mora postojati neka granica. Dosta više - rekla je Rezai sucu.

Publiku je De Brito dodatno iznervirala kada je, uslijed nekih loše odigranih poena, bacala reket, ali ni negodovanje iz gledališta nije je smelo.

  • Ne mogu si pomoći. To je nešto što radim otkako sam počela igrati tenis. I nastavit ću to raditi jer je to sastavni dio moje igre. Ne smeta mi što neki ljudi misle da je to iritantno. Ja ću tako nastaviti - rekla je De Brito, kojoj je nastup na Roland Garrosu debitantski na jednom Grand Slam turniru.

Zanimljivo je dodati da je uzor mlade portugalske teniserke, koja je prva portugalska igračica koja je nastupila u trećem kolu Roland Garrosa, Monika Seleš, također poznata po svojem urlikanju.

Od ostalih mečeva spomenimo glatke pobjede četvrtog nositelja Novaka Đokovića protiv Ukrajinca Sergija Stakhovskog u sinoć (četvrtak) nedovršenom meču (6-3, 6-4, 6-1), te braniteljice naslova i osme nositeljice Ane Ivanović nad Čehinjom Ivetom Benešovom (6-0, 6-2).

Roland Garros, najzanimljiviji rezultati:

Teniseri, 2. kolo:

Đoković (4) – Stakhovskij 6-3, 6-4, 6-1

Teniserke, 3. kolo:

Rezai – De Brito 7-6(3), 6-2

Ivanović (8) – Benešova (32) 6-0, 6-2