WTA Pariz
0

Poraz Jurak u parovima, Li predala, Janković odustala

Totalsport
Marija Šarapova (Foto: AFP)
Marija Šarapova (Foto: AFP)
Hrvatska teniserka Darija Jurak i Ruskinja Nina Bratčikova nisu se uspjele plasirati u drugo kolo jakog dvoranskog WTA turnira u Parizu, koji se igra na tvrdoj podlozi.

Bolje od njih bile su Talijanka Alberta Brianti i Francuskinja Alize Cornet 7-5, 6-2 nakon 71 minute igre.

Hrvatska teniserka Petra Martić nastupa u obje konkurencije. U utorak navečer igra u 1. kolu singla protiv Mađarice Grete Arn. Pobjednica tog meča igrat će u 2. kolu protiv druge nositeljice, Francuskinje Marion Bartoli.

Martić će zaigrati i u parovima, zajedno s Njemicom Anna-Lenom Grönefeld, a suparnice u 1. kolu bit će im Rumunjka Bogdan i Mađarica Marosi.

Inače, od turnira se u utorak oprostila treća nositeljica, Kineskinja Na Li, koja je zbog bolova u leđima predala meč bugarskoj igračici Cvetani Pironkovoj pri rezultatu 7-6(5), 3-2 za Pironkovu.

Srpkinja Jelena Janković, koja je trebala biti četvrta nositeljica, odustala je od nastupa zbog povrede lijevog bedrenog mišića, koju je zadobila u gostujućoj pobjedi Srbije nad Belgijom 3-2 prošlog vikenda u Fed Cupu.

Prva nositeljica turnira je Ruskinja Marija Šarapova.

WTA Pariz, 1. kolo:

Scheepers – Hercog 6-2, 6-2 Kerber (9) – Šafarova 6-2, 7-6(3) Barthel – Zahlavova Strycova 6-3, 6-2 Görges – Peer 6-1, 6-3 Cetkovska – Brianti 6-3, 6-3 Pironkova – Li (3) 7-6(5), 3-2, predaja Li

parovi, 1. kolo:

Brianti / Cornet – Bratčikova / Jurak 7-5, 6-2