Tenis
0

Polufinale Indian Wellsa: Serena Williams protiv Radwanske, dvoboj Azarenke i Pliskove

Piše: O. T.
Serena Williams (Foto: EPA)
Serena Williams (Foto: EPA)
U polufinalu ženske konkurencije Indian Wellsa (Kalifornija, SAD), koje se igra u noći s petka na subotu, sastaju se Serena Williams i Agnieszka Radwanska, te Viktoria Azarenka i Karolina Pliskova.

Williams je na putu do polufinala slavila protiv Laure Siegemund iz Njemačke (2:0) u 1. kolu, Yulije Putintseve iz Kazahstana (2:0) u 2. kolu, Katarine Bondarenko iz Ukrajine (2:0) u osmini finala i Simone Halep iz Rumunije (2:0) u četvrtfinalu. Dakle, Amerikanka koja zauzima prvo mjesto WTA rang-liste do polufinala je stigla bez izguljenog seta.

Protivnica Serene Williams je Radwanska koja zauzima treće mjesto na WTA rang-listi, a onda je iza sebe ostavila Dominiku Cibulkovu iz Slovačke (2:1) u 1.kolu, Monicu Niculescu iz Rumunije (2:0) u 2. kolu, Jelenu Janković iz Srbije (2:0) u osmini finala i Petru Kvitovu iz Češke (2:0) u četvrtfinalu.

Azarenka je kao 13. nositeljica i 15. teniserka svijeta bila bolja od Zarine Diyas iz Kazahstana (2:0) u 1. kolu, Shuaije Zhang iz Kine (2:0) u 2. kolu, Samanthe Stosur iz Australije (2:1) u osmini finala i Magdalene Rybarikove iz Bjelorusije (2:0) u četvrtfinalu.

Posljednja učestnica polufinala i protivnica Azarenke je Karolina Pliskova, 19. teniserke svijeta koja dolazi iz Češke. Pliskova je najslabije rangirana od svih preostalih teniserki Indian Wellsa, a do polufinala je došla pobjedama nad Shelby Rogers iz Češke (2:0) u 1. kolu, Ane Ivanović iz Srbije (2:0) u 2. kolu, Johanne Konte iz Velike Britanije (2:1) u osmini finala i Darije Kasatkine iz Rusije (2:0) u četvrtfinalu.

Parovi polufinala Indian Wellsa (žene):

Serena Williams - Agnieszka Radwanska (subota, 3 sata)

Viktoria Azarenka - Karolina Pliskova (subota, 4:30 sati)