Tenis
0

Polovičan uspjeh bh. tenisera i teniserki na startu turnira

FENA
Na terenima Teniske akademije "Head" u Vogošći igra se turnir "Open RTC Barcelona 1899 - Sarajevo 2013 - Memorijal Namik Terzimehić i Juan Antonio Samaranch" za tenisere i teniserke do 16 godina.

Bosanskohercegovačke teniserke u prvom kolu bile su polovično uspješne, a plasman u narednu rundu izborilo je 10 od 19 bh. takmičarki.

Hristina Đokić u prvom kolu je pobijedila Njemicu Valentinu Likić sa 6:3, 6:0, a u borbi za plasman u četvrtfinale igrat će s prvom nositeljicom Ionom Guna iz Rumunije.

U drugo kolo plasirala se i Inajda Karić koja je savladala Crnogorku Milicu Grubac sa 6:4, 6:2. U drugom kolu će igrati protiv Hrvatice Lorene Brzuhalski, koja je eliminirala bh. teniserku Adelu Joldić.

Uspješne su bile i druga i četvrta nositeljica, Medina Šahinagić i Nefisa Berberović. Šahinagić je pobijedila sunarodnjakinju Amnu Beširović sa 6:0, 6:0, a Berberović je također bila bolja od reprezentativne kolegice Eme Mulalić sa 6:1, 6:3.

Za plasman u četvrtfinale Šahinagić će igrati protiv Hrvatice Matee Mihaljević, dok će se Berberović sastati ponovo sa reprezentativnom kolegicom Draganom Radišić, koja je pobijedila Sofiju Mandić iz Srbije sa 6:3, 6:1.

Nikolina Vručan je do drugog kola došla nakon što joj je Austrijanka Dalila Pejković predala meč pri rezultatu 6:2, 3:1, a naredna protivnica joj je Ajla Čelebić, koja je savladala Hrvaticu Klaru Mrcela s 5:7, 7:6, 6:0.

U prvom kolu Marija Jovičić je savladala šestu nositeljicu Hanu Sisikar iz Švedske sa 7:5, 6:0, a u drugom kolu će se sastati s Kanitom Isaković koja je savladala sunarodnjakinju Amru Avdaković sa 6:3, 6:3.

U drugo kolo plasirala se i Anamarija Jurić zahvaljujući pobjedi nad Andreom Berjan sa 6:0, 6:1. Naredna protivnica joj je Britanka Maria Budin.

U prvom kolu zaustavljene su Lamija Alibegović, Lamija Sarić, Aida Mujačić i Amina Bajramović.

U muškoj konkurenciji u drugo kolo plasirala su se samo dva od sedam bh. teniserka - Sanin Zukić i Marino Alpeza.

Peti nosilac Zukić u prvom kolu je pobijedio Hrvata Marka Ilića sa 6:1, 6:1, a za plasman u četvrtfinale igrat će protiv Nijemca Mattea Herrmanna Zunica.

Četvrti nosilac alpeza na startu takmičenja je pobijedio Australca Zaharija Talica sa 6:0, 7:5, a u nastavku takmičenja igrat će sa Nijemcem Svenom Kruetzfeldtom.

U prvom kolu poraze su pretrpjeli Azur Mujezinović, Amel Bajrić, Kerim Subašić, Haris Halilović i Sandi Aščić.