Tenis
0

Počeo ITF turnir "Bosna Open 2009":

FENA
Kvalifikacionim mečevima danas je na terenima Teniskog centra Hotonj-Vogošća počeo 5. međunarodni teniski ITF turnir iz Futeres serije, koji se nalazi u kalendaru Svjetske teniske asocijacije.

Turnir nosi naziv "Bosna Open 2009. - Memorijal Husein Arslanagić", a igra se u znak sjećanja na nekadašnjeg uspješnog tenisera i dugogodišnjeg trenera i pedagoga.

Turnir, čiji je nagradni fond 10.000 dolara, prilika je za afirmaciju mladih igrača, posebno onih iz BiH, koji će imati mogućnost da osvoje bodove za svjetsku ATP listu.

Na turniru će učestvovati više od 120 tenisera, rangiranih na ATP listi između 450. i 1.890. mjesta iz 12 zemalja. Prvi nosilac turnira bit će Rus Danila Arsenov 450. igrač na ATP listi. Pobjednik turnira dobit će 16, a poraženi finalist 12 ATP bodova.

Organizator turnira Teniski klub Bosna iskoristio je priliku da uputi pozivnice trojici bh. igrača za učešće na glavnom turniru. Tako će pored Ismara Gorčića i Aldina Šetkića, s tzv. wild cardama, boje BiH braniti Zlatan Kadrić, Jasmin Ademović, Mirza Bašić.

Kvalifikacije će se igrati od 9. do 11. maja, nakon čega će uslijediti glavni dio turnira. Finalni mečevi u dublu i singlu na programu su 17. maja.