Tenis
0

Počeo glavni dio turnira "BH Telecom Indoors Sarajevo 2007"

Sarajevo-x.com
Greg Rusedski i Nikola Pilić
Greg Rusedski i Nikola Pilić
Danas je u Olimpijskoj dvorani "Zetra" počeo glavni dio petog teniskog ATP Challenger turnira "BH TELECOM INDOORS SARAJEVO 2007", povodom čega je održana i konferencija za novinare.

Tokom vikenda, odigrani su kvalifikacioni mečevi petog teniskog ATP turnira. Petorica bosanskohercegovačkih tenisera (Mirza Bašić, Jasmin Ademović, Tomislav Brkić, Ivan Ljubičić i Vedran Begović), koji su igrali za plasman u glavnom dijelu turnira, nisu imali sreće. Plasman su izborili Bjorn Rehnquist (Švedska), Lovro Zovko (Hrvatska), Lars Uebel (Njemačka) i Marko Tkalec (Slovenija).

Za pobjedu i 50 ATP bodova, na ovogodišnjem ATP Challenger turniru u muškoj konkurenciji, borit će se ukupno 32 takmičara, među kojima je i Greg Rusedski, bivši britanski teniski prvak, četvrtfinalist Wimbledona (1997) i finalist US Open iz 1997. godine. I on se danas na konferenciji kratko obratio novinarima i izrazio zadovoljstvo dobrim dočekom i organizacijom ovogodišnjeg turnira.

Konferenciji za novinare je prisustvovao i Nikola Pilić, nekadašnji profesionalni teniser, a danas jedan od najuspješnijih trenera svih vremena. Čovjek koji je četiri puta osvojio Davis Cup. U svojoj karijeri je bio trener i dvojici vrhunskih njemačkih tenisera – Borisu Beckeru i Michaelu Stichu, a danas je pod njegovom trenerskom palicom mladi Latvijac, Ernests Gulbis.

„Ovo je drugi put da sam u Sarajevu i moram priznati da se odlično osjećam. Čestitam organizatoru na odlično organiziranom turniru, jer je sve zaista na nivou svjetskih ATP turnira i drago mi je što u BiH postoje firme kao što je BH Telecom, koje prepoznaju značaj ovakvih projekata i sponzoriraju ih“, izjavio je Niki Pilić.

Ulaz za sve dane turnira do polufinalnih mečeva je slobodan, dok će se karte za polufinale i finale moći kupiti u Olimpijskoj dvorani „Zetra“ po cijeni od 5 konvertibilnih maraka.