Tenis
2

Pobjednica Wimbledona Marion Bartoli objavila kraj karijere!

Totalsport
Marion Bartoli (Foto: AFP)
Marion Bartoli (Foto: AFP)
"Ne mogu više. Ovo je bio zadnji meč u mojoj karijeri", saopćila je 28-godišnja francuska teniserka Marion Bartoli, pobjednica Wimbledona, nakon poraza od Rumunke Simone Halep u 2. kolu WTA turnira u Cincinnatiju.

Simona Halep svladala je Bartoli 3-6, 6-4, 6-1. Novinari u Cincinnatiju očekivali su da će s Bartoli razgovarati o tom meču, te očekivanjima na US Openu, do kraja sezone i u nastavku karijere. No, Francuskinja ih je šokirala objavom odlaska u mirovinu, samo šest sedmica nakon najvećeg uspjeha u karijeri i osvajanja naslova pobjednice u Wimbledonu.

"Ne mogu više to raditi, ne mogu više igrati tenis. Sigurna sam da nikada nije lako donijeti takvu odluku, ali meni je stiglo vrijeme za odlazak u penziju. Osjećam da je vrijeme za napuštanje sporta i ovo je bio zadnji meč u mojoj karijeri!"

Istaknula je kako je odluku donijela zbog konstantnih bolova koje osjeća u tijelu.

"Bila je to vrlo teška odluka. Toliko sam dugo u tenisu i imala sam i iskoristila priliku pretvoriti moj najveći san u javu i stvarnost. Svi će me uvijek pamtiti kao pobjednicu Wimbledona, niko se neće sjećati mog zadnjeg meča na ovom turniru. Moj san je postao stvarnost i to će ostati zauvijek sa mnom, ali moje tijelo se jednostavno više ne može nositi s izazovima igranja profesionalnog tenisa."

Potom je objasnila s kakvim se bolovima sve nosila.

"Moje Ahilove tetive me toliko bole da ne mogu normalno hodati nakon meča poput ovog protiv Halep. Posebno na tvrdoj podlozi, baš zato što je toliko tvrda. Boli me i rame, pa kukovi, donji dio leđa. Tijelo svakog tenisera nakon dugotrajne karijere se jednostavno potroši."

Marion Bartoli objavila je kraj karijere kao sedma teniserka svijeta. Odigrala je 19 finala na WTA turnirima i osvojila 8 naslova. Onaj posljednji i najveći početkom jula u Wimbledonu, do kojeg je stigla pobijedivši u finalu Njemicu Sabine Lisicki 6-1, 6-4. Nitko tada nije ni slutio da će joj to biti zadnji veliki meč kojeg je dobila u karijeri.