Tenis
0

Pobjede Alpeza, Zukića i Radišić u drugom kolu turnira RTC Barcelona 1899 - Sarajevo 2013

FENA
Bosanskohercegovački teniseri Marino Alpeza i Sanin Zukić, plasirali su se u četvrtfinale teniskog turnira "Open RTC Barcelona 1899 - Sarajevo 2013 - Memorijal Namik Terzimehić i Juan Antonio Samaranch", za tenisere i teniserke do 16 godina.

U mečevima za plasman u četvrtfinale, na terenima Teniske akademije "Head" u Vogošći, Alpeza je bio bolji od osmog nosioca Frana Ninčevića sa 6:2 i 6:0, dok je Zukić pobijedio prvog nosioca Valentina Vantu sa 6:4 i 6:2.

U konkurenciji djevojaka uspješna je bila Dragana Radišić, koja je bila bolja od još jedne bh. teniserke Ajle Ćelebić sa 6:3 i 6:4.

Danas će nastupiti još nekoliko bh. predstavnika. U pojedinačnoj konkurenciji druga nositeljica turnira Medina Šahinagić igrat će protiv pete nositeljice, Britanke Marie Budin, dok Mariju Jovičić očekuje meč protiv treće nositeljice, Hrvatice Ande Karanušić.

U konkurenciji parova danas će nastupiti Marino Alpeza i Hrvat Borna Gojo protiv Rusa Andreya Chelepeva i Hrvata Filipa Kesina.

Sanin Zukić i Bugar Barnabas Koncz igrat će protiv hrvatske kombinacije Alek Gracin i Fran Tonejc.

U konkurenciji dublova za djevojke bh. teniserka Nefisa Berberović u paru sa Šveđankom Hanom Sisirak nastupit će protiv Rumunke Ioane Guna i Hrvatice Ande Karanušić.