Aldin Šetkić
0

"Plasmanom u četvrtfinale opravdali smo očekivanja"

FENA
Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine je plasmanom u četvrtfinale Druge grupe Euro-afričke zone Davis Cupa napravila historijski uspjeh.

Teniseri BiH su u debitantskoj sezoni u Drugoj grupi prošli prvu prepreku, savladavši u gostima selekciju Makedonije s 3:2.

Najzaslužniji za uspjeh bh. reprezentacije su Aldin Šetkić i Ismar Gorčić, koji su odigrali sve mečeve u Velesu.

"Sam plasman u Drugu grupu predstavlja uspjeh, a pobjedom nad Makedonijom smo opravdali očekivanja. U četvrtfinalu se sastajemo s Estonijom u Talinu. Optimist sam kada je u pitanju i taj meč. Vjerujem da možemo preći i tu prepreku i napraviti još jedan iskorak", rekao je prvi reket bh. reprezentacije Aldin Šetkić na pres-konferenciji u Sarajevu.

Selektor Daver Vranić izrazio je zadovoljstvo nastupom bh. tenisera, navodeći da uspjeh u Velesu nije bio slučajan.

"Vrijedno smo se pripremali za ovaj meč. Naši teniseri su imali priliku da izbruse formu na dva Futures turnira u Sarajevu. Uoči ovog meča znao sam da smo favoriti, da imamo bolje igrače, ali je to trebalo dokazati i na terenu. Nije bilo lako igrati u prepunoj dvorani i u uzavreloj atmosferi. No, bh. igrači su uspjeli da se vrate nakon vodstva Makedonije od 2:1 i s dvije pobjede dođu do trijumfa", kazao je Vranić.

Nakon reprezentativnih nastupa bh. tenisere očekuje učešće na ATP Challenger turniru, koji danas počinje u Sarajevu.