Tenis
0

Peta wimbledonska titula za Venus Williams

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Amerikanka Venus Williams odbranila je naslov pobjednice najprestižnijeg svjetskog teniskog turnira - Wimbledona. U finalnom susretu trećeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira Venus je sa 7:5 i 6:4 slavila protiv mlađe sestre Serene i tako osvojila peti naslov na travnatim terenima All England Cluba.

Mlađa sestra Williams bolje je otvorila susret i već u prvom gemu oduzela servis Venus. Tu prednost održavala je sve do 4:2, a tada je Venus najprije uspjela preokrenuti na 5:4, a zatim pri vodstvu 6:5 napraviti još jedan break za prvi set 7:5.

U drugom setu vodila se izjednačena borba. Obje sestre uspjele su po jednom oduzeti servis protivnici, a tada je Venus pri vodstvu 5:4 uspjela po drugi put slomiti otpor mlađe sestre i iskoristiti drugu meč loptu za pobjedu 7:5 i 6:4.

Venus Williams tako je stigla do svojeg petog naslova u Wimbledonu (2000.,2001., 2005., 2007. i 2008.), a uspješnije su jedino Amerikanka Martina Navratilova s devet naslova i Njemica Steffi Graf sa sedam. Venus Williams je to ukupno sedmi Grand Slam naslov jer je i dva puta slavila na US Openu (2000. i 2001.). Sestre Williams osvojile su ukupno sedam naslova u posljednjih deset izdanja Wimbledona.

Inače bio je to 16. dvoboj sestara Williams, a današnjom pobjedom Venus je izjednačila na 8-8 u pobjedama. Sestre Williams pokušat će danas osvojiti naslov u igri parova, a protivnice u finalu bit će im sunarodnjakinja Lisa Raymond i Australka Samantha Stosur.