Caroline Wozniacki
0

"Ovome sam se nadala kao djevojčica"

Totalsport
Caroline Wozniacki (Foto: AP)
Caroline Wozniacki (Foto: AP)
Danska teniserka poljskog porijekla Caroline Wozniacki (20) najmlađa je igračica koja završava tenisku sezonu na prvom mjestu WTA liste nakon Martine Hingis.

Švicarka je 2000. godine, kada joj je isto pošlo za rukom, također imala 20 godina, ali je bila par mjeseci mlađa.

"To je uistinu sjajna vijest za mene. O tome sam sanjala još kao mala djevojčica. Uistinu sam sretna i ponosna zbog svega što sam ove godine postigla", rekla je nova teniska kraljica nakon pobjede u meču protiv Francesce Schiavone u Dohi, kojom je osigurala i polufinale WTA Championshipsa i prvo mjesto WTA renkinga na kraju sezone.

Ove je sezone Wozniacki osvojila šest turnira i pobijedila u 61 meču. Brojke su to koje nema nijedna druga teniserka. Ipak, mnogi su skeptični zbog njenog renkinga s obzirom na to da će WTA Championships, osvoji li ga, biti njen najveći dosad osvojeni turnir. Drugim riječima, Wozniacki i dalje nama Grand Slam naslov, a takve slučajeve najboljeg renkinga teniski svijet i dalje ne priznaje.

"Iskreno govoreći, uvijek će biti skeptika. Uvijek ima ljudi koji će reći “ta nikad neće ući u Top 10”, ili “ta nikad neće osvojiti veliki turnir”. Ako pak osvojite Grand Slam, isti će vam reći da vam se osmjehnula sreća ili lagani žrijeb. Meni je jedino bitno što sama osjećam da sam odigrala veliku sezonu", zaključila je Wozniacki.