Rafael Nadal
0

"Ovaj trofej će biti u mojoj spavaćoj sobi"

FENA
Rafael Nadal (Foto: AP)
Rafael Nadal (Foto: AP)
Prvi teniser svieta i pobjednik Wimbledona Rafael Nadal izjavio je da mu nova pobjeda u Londonu više znači, jer je došla nakon povratka zbog povrede.

"Za mene je ovo više od sna. Uvijek sam sanjao da igram na Centralnom terenu, a ovo mi je četvrto finale, i to nakon teške godine. Sada sam se vraito i ponovo sam prigrlio ovaj trofej. Osjećaj je nevjerovatan", rekao je Nadal.

Osmostruki osvajač Gran Slam turnira imao je samo riječi hvale za Tomaša Berdycha, kojeg je u finalu savladao rezultatom 6:3, 7.5, 6:4.

"Prije svega, čestitke Tomašu, ima sjajnu sezonu iza sebe, i ovdje je igrao odlično i pokazao koliko umije. Nadam se da će nastaviti samo bolje da igra do kraja sezone“, dodao je Španac.

Katalonac je dodao i da je teška povreda koju je pretrpio prošle sezone bila među najvećim pehovima u njegovom životu.

"Da, bio je to jedan od mojih najtežih trenutaka u karijeri, ali imam sjajni tim uz sebe, hvala mojoj porodici i saradnicima na podršci, a posebno hvala publici koja je uvijek bila uz mene. Oni su stvarno nevjerovatni“.

Španac se osvrnuo i na pobjedu nad domaćim teniserom Andyjem Murrayjem.

"Srećom, publika me ovdje i dalje voli. Andy odlično igra i mislm da može da osvoji ovaj turnir sljedeće godine. Prošli put sam pobijedio lokalnog igrača, a sada sam imao punu vašu podršku, što se ne dešava svaki dan. Zato vam posebno hvala“, obratio se Nadal publici nakon meča.

Nadal je naglasio da bi ga sada najviše obradovalo da španska nogometna reprezentacija osvoji Svjetsko prvenstvo, dok će trofej držati u svojoj kući na Mallorci.

"Ovaj trofej će biti u mojoj spavaćoj sobi. Pobijediti na Wimbledonu je ispunjenje sna, to sam uspio prije dvije godine i presretan sam. Nadam se da će i španska reprezentacija osvojiti svjetsko prventvo, jer su prije dvije godine osvojili Evropsko, kada sam i ja trijumfovao na Wimbledonu“, kroz smijeh je zaključio Nadal.