Tenis
0

Otvoren teniski turnir u Doboju

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ministrica porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović otvorila je večeras Šesti međunarodni teniski turnir "Doboj open 2012", na kojem će se 32 tenisera boriti za ATP bodove.

Tešanovićeva je na otvaranju turnira rekla da Ministarstvo porodice, omladine i sporta podržava ovakve manifestacije jer se od njih počinje kako bi se prikupuli bodovi za challenger i obezbijedilo što bolje mjesto na ATP listi.

"Poželjno je da što više ovakvih turnira bude u RS. I Boba Živojinović je prošle godine na otvaranju rekao da je ovaj turnir interesantan i značajan za kvalitet tenisa", rekla je Tešanovićeva. Svečanom otvaranju manifestacije, prisustvovale su, između ostalih delegacije Teniskog saveza Republike Srpske, kao i opštine Doboj. 

U pretkvalifikacionim mečevima učestvovala su 64 tenisera iz 14 zemalja, od kojih je osam steklo pravo učešća na glavnom dijelu turnira zajedno sa 20 tenisera sa ATP liste i četiri tenisera sa specijalnim pozivnicama. 

Danas je počelo prvo kolo šestog međunarodnog teniskog turnira iz kalendara međunarodne teniske asocijacije ITF, iz serije "Futures" turnira sa nagradnim fondom 10.000 dolara. "Prvoplasirani teniser dobit će 1.580 dolara i 18 ITF bodova, a drugoplasirani 900 dolara i 10 ITF bodova", rekao je direktor Turnira Miroslav Radulović. 

 Za sutra je planirano Drugo kolo u okviru kojeg će biti igrano 14 mečava. Finalni meč igra se 6. maja i direktno će ga prenositi Radio-televizija Republike Srpske. Pobjednik turnira osvaja 18 bodova za svjetsku ATP listu. Generalni pokrovitelj turnira je Vlada Republike Srpske i opština Doboj.