Doboj
0

Otvoren glavni dio teniskog turnira za žene

SRNA
Načelnik opštine Doboj Obren Petrović večeras je otvorio glavni dio Međunarodnog teniskog turnira za žene pod nazivom "Doboj Ladies Open 2009", čiji su kvalifikacioni mečevi počeli 12. septembra.

"Ova sportska manifestacija, koja se prvi put održava u ovom gradu, svojevrsno je priznanje organizatoru, Teniskom klubu Doboj, od Međunarodne teniske federacije (ITF) za prethodne tri godine kvalitetnog organizovanja Doboj Open turnira za muškarce", rekao je načelnik Petrović.

Petrović je najavio da će opština i dalje finansijski i materijalno pomagati, ne samo teniski klub, već i sve ostale organizacije koje okupljaju mlade i uspješno učestvuju na domaćim i inostranim sportskim, kulturnim i ostalim društveno opravdanim manifestacijama.  

U kulturno-umjetničkom dijelu svečanosti učestvovala je dobojska etno grupa Iva, a zatim su najmlađi članovi Teniskog kluba Doboj pokazali svoja umijeća.

 "Na kvalifikacionim mečevima učestvovale su 64 takmičarke iz 20 evropskih zemalja, od kojih njih osam sa najboljim rezultatima igra u glavnom  dijelu  turnira zajedno sa 20 takmičarki sa liste Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) i četiri sa specijalnom pozivnicom, koje prema pravilima ITF-a direktno učestvuju", rekao je izvršni direktor turnira Miroslav Radulović.

   Turnir se završava 20. septembra, a do tada se sve takmičarke bore za ATP bodove i turnirske nagrade, podsjetio je Radulović i naglasio da je prvi nosilac turnira 570. igračica sa svjetske teniske rang liste Aleksandra Josifović iz Makedonije, a supervizor turnira je Adelka Čonko iz Hrvatske. 

       Pokrovitelji teniskog turnira za žene su Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS i opština Doboj.
     Svi turnirski mečevi igraju se na šest zemljanih terena Teniskog kluba Doboj, koji je domaćin turnira.