Beograd će dočekati šampiona
0

Đoković: Želim još Wimbledona i još trofeja

SRNA
Foto: Wimbledon
Foto: Wimbledon
Novi šampion Wimbledona Novak Đoković u ponedjeljak popodne doći će u Beograd na proslavu povodom osvajanja najprestižnijeg turnira i plasmana na prvo mjesto svjetske rang liste tenisera (ATP).

"U ponedeljak popodne definitivno dolazim u Beograd i nadam se lijepom dočeku", poručio je Đoković na konferenciji za novinare u Londonu poslije pobjede u finalu Wimbledona.

Đoković je rekao da će dva vezana uspjeha proslaviti "kao što to rade Srbi". "Popit ću par čašica rakije, kao što dolikuje proslavi jednog srpskog uspjeha. To je samo početak slavlja koje predstoji", rekao je Đoković. Najbolji srbijanski teniser svih vremena istakao je da put do vrha "nije bio lak".

"Ovo je uspjeh koji vas tjera da se vratite u djetinjstvo i sjetite kroz šta ste sve prošli da biste došli dotle. Nije bio lak put. Svi znamo za situaciju u Srbiji, ratove i bombardovanje. To su teški uslovi da se postane teniski profesionalac, a tenis je sada jedan od najpopularnijih sportova u zemlji", kazao je Đoković.

On je naveo da je "teška situacija možda bila nešto što je svima pomoglo".	

Trofej Wimbledona je 26. u karijeri Novaka Đokovića, koji kaže da "ne želi sada da stane". "Želim još Wimbledona i još trofeja. Za ovo sam rođen. Želim da budem teniski šampion i neću sada da stanem", poručio je Đoković.

Svečani doček prvom reketu svijeta u glavnom gradu Srbije bit će priređen u ponedjeljak u 20 sati ispred Skupštine grada Beograda.